dilluns, 23 de maig del 2011

Projecte de l'assignatura: Cacera del tresor, TWITTER

Ja s'han acabt les classes i han començat els examens, i això significa que l'assignatura d'Aplicacions Educatives a Internet s'està acabant. De fet, el dimarts realitzarem l'examen de l'assignatura. Un examen un pèl peculiar, ja que es fa des de casa i l'enviam al professor.

Així doncs és hora de presentar el nostre projecte. El qual hem realitzat un grup de cinc noies i es tracta d'una cacera del tresor, la qual fa que el que la realitza es torna un expert!!!

dimecres, 4 de maig del 2011

iPad i els més petits...

Voldria compartir uns vídeos que ens ha penjat, al fórum de l'assignatura, una companya. Aquests mostren dues vessants de lús que en fan els infants amb les noves tecnologies...





Per finalitzar, m'agrdaria esmentar que tot i que en Pau és un súper expert, aquests dos vídeos passen d'un extrem a l'altre.
Per una banda, considero que en la societat on ha nascut en Pau no estará gens malament que es familiaritze amb l'ús de les noves tecnologies, però també l'hem de deixar que faci els decobriments propis de la seva edat.
Per l'altra, considero que la nena de l'altra vídeo hauria de saber què és allò que està pintant (sé que es un vídeo fictici) i quins són els límits alhora d'utilitzar materials com rotuladors, ceres, pintura...

dilluns, 2 de maig del 2011

Catàleg de recursos educatius MERLÍ

Aquesta entrada és un dels petits exercicis setmanals de l'assignatura. Es tracta d'una "visita guiada" pel Catàleg de recursos educatius MERLÍ, la qual expliqui el procés que he seguit per explorar aquesta web:

* El primer que ens trobem en entrar al web és la següent pantalla:



És la pàgina d'entrada, aquesta ens ofereix vàries opcions: veure les últimes novetats i notícies, cercar alguna cosa concreta, veure el ranking de les entrades que més han agradat i buscar els recursos segons el nostre interès: Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.
Jo he escollit Educació Infantil ja que és l'especialitat que estic estudiant.

* Un cop escollida l'etapa que ens interessa, se'ns mostra el següent:



A més del ranking, que ja sortia en la pantalla anterior, ens trobem amb l'opció d'escollir entre les tres àrees del currículum:

* Comunicació i llenguatges
* Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres
* Descoberta de l'entorn

A l'atzar escullo l'àreea de COMUNICACIÓ I LLENGUATGES.

*Dins d'aquesta àreea trobem el següent llistat:



Aquest llistat reuneix tota una sèrie de recursos digitals amb les característiques que hem anat demanant, són d'EDUCACIOÓ INFANTIL i de l'ÀREA DE COMUNICACIÓ I LLENGUATGES. Per a seguir amb aquest procés de seguiment del catàleg, escullo una activitat de les que ofereix el llistat: L'àneguet lleig.

* En escollir aquest recurs, ens trobem amb la següent finestra:



És tota una descripció tècnica del recurs escollit, amb la pàgina web on el podem trobar.

*Si cliquem a la pàgina web veurem el següent:



Ens deriva a la pàgina web del JClic per tal de poder accedir al recurs demanat.


A mode de conclusió m'agrdaria esmentar un aspecte important; considero que aquest catàleg ofereix un munt de recursos digitals, el quals els trobem de manera ordenada i fàcil de trobar.

divendres, 29 d’abril del 2011

EL MODEL PEDAGÒGIC CAIT

Aquesta entrada és una proposta de l'assignatura d'Aplicacions Educatives a Internet. Després de la lectura del text <<EL MODEL PEDAGÒGIC CAIT>>, he creat un PREZI que reuneix les idees principals del text.


diumenge, 24 d’abril del 2011

SYMBALOO

Aquesta aplicació és un servei que permet recollir un conjunt d'adreces, vídeos interessants, conferències, jocs interactius, etc. Permet tenir-ho tot a l'abast en tan sols un click!

Aquest és el SYMBALOO que jo he creat!!

PREZI + VISIÓ DEL BLOG

Aquesta entrada pretén parlar de dues aplicacions molt útils.

La primera és la visió del blog: es tracta d'afegir aquesta paraula al final de l'adreça del blog, i com per art de màgia, la visií i l'estructura del blog canvia totalment.

La segona s'anomena PREZI. Una aplicació web que permet crear presentacions basades en animacions i zoom, utilitza aquest zoom i el moviment per destacar diferents elements com vídeos, imatges, text... Adjunto un bon tutorial per aprendre com funciona aquesta aplicació.

Finalment deixo una presentació prezi especificant com va la visió .


dissabte, 23 d’abril del 2011

Inserir al blog un vídeo i un àudio de l'Edu3.cat

Aquesta entrada es deu a un "petit exercici" proposat al fórum de l'assignatura: aplicacions educatives a internet. Caldrà doncs que afegim un vídeo i un àudio de la pàgina Edu3.cat al blog amb l'opció ""embadir".

A veure si em surt!!!

Edu3.cat





Edu3.cat

diumenge, 10 d’abril del 2011

LYRICS TRAINING


Aquesta web ofereix una possibilitat d’aprendre anglès, a través de vídeos musicals, d’una manera molt divertida. A més d’escollir les cançons també t’ofereix diferents nivells de dificultat. D’aquesta manera aprendrendràs gradualment!

DOODLE

DOODLE és una molt bona manera de sincronitzar les agendes d’un grup nombrós de persones. La persona que realitza aquesta “enquesta” exposa els dies possibles per a fer la quedada en qüestió, després envia l’enllaç a totes les persones convidades i aquestes posen la disponibilitat horària de cadascú. A la vista de tothom i automàticament, l’aplicació fa un recompte del dia més adequat. El que pot assistir la majoria de gent. A més, també permet posar comentaris.

Mireu aquest exemple!

WORDLE



La següent aplicació, s’anomena WORDLE i es tracta d’una aplicació que permet fer núvols de paraules com el que us mostro a continuació. És molt fàcil d’utilitzar, no cal registrar-se i com les paraules les esculls tu, en el núvols de paraules hi pot posar de tot!

MATERIAL DE FORMACIÓ DEL PROFESSORAT SOBRE L'ÚS DE LA PDI

En l'actualitat, és una realitat que les escoles substitueixin les pissarres de guix, les tradicionals, per les pissarres digitals. I és que aquestes ofereixen un ventall de possibilitats molt més ampli, el qual facilita el treball de les TIC amb qualsevol altre àrea (matemàtiques, llengua, ciències...).

Tot i amb això, part del professorat d'avi en dia no està ni acostumat ni disposat a treballar amb les PDI. La majoria de vegades això passa per la manca de formació d'aquest professorat, en aquest sentit, aquest material de formació, ajudarà aquest sector de la docència a treballar d'acord amb el ritme de la nostra societat.