divendres, 10 d’abril del 2009

Índex automàtic del Word

En la sessió del dijous 12 de març hem après a fer un índex de manera automàtica, només demanant l’ordre, el word crea el l’índex.

Però per poder fer l’índex, primer necessitem aprendre el funcionament del què són els “estils”; els estils són un format predeterminat pel word. Cada persona pot crear el seu propi format, amb la font i la mida de lletra que es vulgui. I aquest estil personalitzat es pot guardar per utilitzar-lo en tots els documents.
Un cop hem escollit quina font i mida tindran tots els estils només cal seleccionar cada títol i donar-li l’estil que desitgem (título 1, título 2, normal...). Tots els títols que tinguin el format “título 1” seran els que sortiran en l’índex.

Després de tindre clar el tema dels estils, caldrà posar una pàgina nova al principi del document, per fer-ho d’una manera correcta no clicarem “enter” tota l’estona sinó que insertarem un “salt de pàgina” (barra d’eines, insertar, salt de pàgina). Ara ja tenim la pàgina preparada per iniciar l’índex:

Cal adreçar-se a la barra d’eines referències:
- Taula de contingut.
- Insertar taula de contingut.
- On surt una nova finestra: - Mostrar nº de pàgina.
- Alinear els números de pàgina.
- Acceptar.

Si hi ha algun punt que ens apareix a l’índex i no ho volem, ens hem de dirigir al text i canviar el format d’aquell punt que no volem que surti a l’índex.
Seguidament ens haurem de dirigir a l’índex, ja que seguiran sortint els punt que no volem, clicarem sobre l’índex, que es seleccionarà de color gris, clicarem al botó dret, i escollirem l’opció “actualitzar camps”, “tota la taula”.
Ara ja tenim una manera per fer l’índex de manera automàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada