diumenge, 1 de març del 2009

Digitalització i Gimp


En la sessió realitzada el divendres 27 de febrer hem fet una petita introducció al concepte de la digitalització i ens hem endinsat en un programa de retoc d’imatges, nou per mi, anomenat Gimp.

Seguidament es mostra un petit resum de tot el realitzat durant la classe:

En primer lloc, hem definit la digitalització a través dels apunts que estan penjats en el temari del blink:

La digitalització és el traspàs d’una imatge analògica a un arxiu, consisteix en la transformació d'informació en un codi binari (1 i 0) per tal que l'ordinador la pugui tractar. La informació digitalitzada pot ser de molts tipus: imatges, escrits, vídeos, sons...

En segon lloc, i després d’aclarir alguns dubtes sobre la digitalització, ens hem fet una fotografia, dins de l’aula, i l’hem passat a l’ordinador. A continuació, hem començat el nostre primer contacte amb el Gimp.

El Gimp és un programa de retoc d’imatges, que es pot baixar gratuïtament d’Internet, el qual ens ha ajudat a retocar al nostre gust la imatge. Una de les coses a retocar era la mida de la foto, ja que si la pengem al blog amb la mida predeterminada és massa gran i Internet va massa lent. Després de fer la nostra imatge més petita l’hem penjada al blog. (En el missatge de presentació).

Finalment, hem pogut fer anar el Gimp lliurement per anar descobrint el funcionament del programa. Personalment he agafat la fotografia del meu blog, i l’he aclarida, seguidament he fet un muntatge amb la fotografia original i la retocada. El resultat és la fotografia que he penjat en aquest segon missatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada