divendres, 17 d’abril del 2009

Realització d’un vídeo

En l’actualització anterior es mostra el vídeo realitzat per la Monty, la Gemma, la Míriam i jo. Seguidament s’exposen els passos que vam seguir per realitzar-lo:

-El primer pas per començar a fer-lo era pensar el tema, escriure una taula descrivint que es el que es veurà i el que es sentirà.
-El segon pas es tractava de fer la decoració de l’escenari, el nostre cas era el mateix escenari (un mural de color blau amb alguns elements del mar). I seguidament es confeccionarien les titelles.
-El tercer pas, un cop es tenia tot el material preparat, es muntava el trípode amb la càmera i s’enfocava bé al mural.
-En el quart pas ja es començava a gravar. Ens vam organitzar entre totes, ja que les persones que els hi tocava parlar s’havien de posar al costat de la càmera perquè l’àudio tingués una bona qualitat. En canvi les persones que no calia que parlessin en aquella escena s’encarregaven de moure les titelles.
-El cinquè pas era passar les gravacions a l’ordinador (no vam desmuntar res de l’escenari per si calia gravar alguna escena).
-El sisè pas es tractava de començar a muntar el vídeo. Vam preparar el Windows Movie Maker, amb totes les gravacions:

* En la primera finestra del Windows Movie Maker vam posar el títol del conte, i ens vam gravar, amb l’Audacity, dient-lo, per tal de posar-lo per sobre.
En les següents finestres vam posar les escenes per ordre, i vam escollir les transicions adients per a cada canvi d’escena.
*Finalment vam fer el crèdits i vam posar la cançó de “La Sirenita” com a fons del final de l’última escena i dels crèdits.

- El setè pas es tractava de guardar el vídeo amb la mida correcta (320 x 240 píxels) i pujar-lo al blog.

divendres, 10 d’abril del 2009

Creació d’un vídeo: EL PEIX IRISAT

Durant aquests dies hem estat aprenent el funcionament del programa Windows Movie Maker. Doncs bé, el meu grup (la Monty, la Gemma, la Míriam i jo) hem realitzat un vídeo de titelles representant un conte, EL PEIX IRISAT.



Finalment esmentar que aquesta representació està basada en el conte de Marcus Pfister, El peix Irisat i la cançó del final és de la pel·lícula La Sirenita de Disney.

Espero que us hagi agrada’t.

Índex automàtic del Word

En la sessió del dijous 12 de març hem après a fer un índex de manera automàtica, només demanant l’ordre, el word crea el l’índex.

Però per poder fer l’índex, primer necessitem aprendre el funcionament del què són els “estils”; els estils són un format predeterminat pel word. Cada persona pot crear el seu propi format, amb la font i la mida de lletra que es vulgui. I aquest estil personalitzat es pot guardar per utilitzar-lo en tots els documents.
Un cop hem escollit quina font i mida tindran tots els estils només cal seleccionar cada títol i donar-li l’estil que desitgem (título 1, título 2, normal...). Tots els títols que tinguin el format “título 1” seran els que sortiran en l’índex.

Després de tindre clar el tema dels estils, caldrà posar una pàgina nova al principi del document, per fer-ho d’una manera correcta no clicarem “enter” tota l’estona sinó que insertarem un “salt de pàgina” (barra d’eines, insertar, salt de pàgina). Ara ja tenim la pàgina preparada per iniciar l’índex:

Cal adreçar-se a la barra d’eines referències:
- Taula de contingut.
- Insertar taula de contingut.
- On surt una nova finestra: - Mostrar nº de pàgina.
- Alinear els números de pàgina.
- Acceptar.

Si hi ha algun punt que ens apareix a l’índex i no ho volem, ens hem de dirigir al text i canviar el format d’aquell punt que no volem que surti a l’índex.
Seguidament ens haurem de dirigir a l’índex, ja que seguiran sortint els punt que no volem, clicarem sobre l’índex, que es seleccionarà de color gris, clicarem al botó dret, i escollirem l’opció “actualitzar camps”, “tota la taula”.
Ara ja tenim una manera per fer l’índex de manera automàtica.